O nás

Jsme sborem evangelické církve se sídlem v centru Slovácka, v Uherském Hradišti. Máme kazatelské stanice i v Napajedlích, Uherském Brodě a Luhačovicích. Snažíme se hledat Boží vůli v Bibli, konáme pravidelná shromáždění v neděli, scházíme se k biblickým hodinám, pokoušíme se vést k víře děti v nedělní škole, občas si pozveme zajímavého hosta. Konají se setkání seniorů, máme filmový klub, díky pandemii jsme založili Etou(c)h – turistický oddíl pro děti a mládež, který funguje místo klasického „náboženství“. Už od roku 2013 vaříme pro potřebné – každý týden mimo prázdniny a státní svátky.

Všechna naše shromáždění jsou veřejná a zveme k nim každého, kdo má zájem.

Naše církev vznikla sloučením evangelické církve augsburského a helvetského vyznání v roce 1918. Vedle kořenů světové reformace (Luther a Kalvín) se hlásíme také k odkazu Jednoty bratrské i k odkazu husitství.

Jsme ekumenicky otevření a udržujeme dobré kontakty s ostatními prostestantskými církvemi v místě. Jednotliví kazatelé se střídají při vedení biblických hodin.

Dobré vztahy máme i s církví římskokatolickou.

Na těchto stránkách se můžete dozvědět více. Můžete si vybrat akci, která by vás zajímala, můžete najít kontakt na faráře, nebo si přečíst kázání (třeba když vám zdraví nedovolí přijít).

Napsat komentář