Finanční podpora

Sbor funguje díky darům členů. Každý člen platí salár.

Salár?

Salár je dobrovolný příspěvek člena sboru. Platí se buď pokladníkovi sboru nebo pověřenému presbyterovi, může se poslat jednorázově na účet:

2400956094/2010

s uvedením jména odesílatele, nebo je také možné si zřídit trvalý příkaz a posílat na tento účet peníze pravidelně. Má to výhodu pro dárce, že stačí relativně malá měsíční částka. Tento způsob preferujeme.

Kolik platit?

Jsme vděčni za jakýkoli dar. Náš sbor potřebuje ke svému provozu a na všechny odvody cca 800 tisíc ročně. Blíží se doba, kdy vzhledem k samofinancování církve potřebná částka poroste až na dvojnásobek. Na druhou stranu si uvědomujeme, že lidé jsou někdy ve složitých situacích a volné peníze nemají. Necháváme proto rozhodnutí na vás. Církev doporučuje vyhradit k placení zhruba 5% čistých příjmů.

Potvrzení o daru církvi?

Vždy na začátku roku vystavíme všem, kdo o to požádají potvrzení o daru církvi, které lze uplatnit při podávání daňového přiznání nebo při výpočtu daní zaměstnavatelem. Uplatnit lze dary, které za kalendářní rok přesáhnou hranici 1000 Kč. Jednotlivé částky mohou být i nižší, jde o celkový součet.

Napsat komentář